BI & Data Engineer

Ben jij (vrijwel) afgestudeerd, ambitieus, heb je affiniteit met Business Intelligence & Database technologie en ben jij geïnteresseerd in de vastgoedwereld? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wie zijn wij?

ValueMetrics is een vooruitstrevende, jonge en enthousiaste organisatie die woningcorporaties begeleidt bij hun taak als rentmeesters van het sociale woningbezit in Nederland. We helpen hen met het nemen van de beste vastgoedbeslissingen voor de toekomst. De basis onder onze advisering en begeleiding is data(-analyse) om op basis daarvan slimme, efficiënte en toekomstgerichte besluitvorming door corporaties te faciliteren. We zijn een ambitieuze en sterk groeiende organisatie met inmiddels een team van 14 professionals op ons kantoor in Amsterdam

Wat doen wij?

De diensten, producten en applicaties van ValueMetrics zijn primair gericht op ‘verbinding’, omdat wij geloven dat kennisuitwisseling en transparantie noodzakelijke aspecten zijn voor de corporatiesector. Wij ondersteunen corporaties met hun asset management en waarderingsvraagstukken. Dit doen wij door het ontwikkelen van software en benchmarks, door het organiseren van kennisuitwisseling platforms en door het geven van advies. Onze softwareproducten zijn beschikbaar via het SaaS platform Valuemetrics Online en bevatten de actuele data van meer dan één miljoen huurwoningen in Nederland, aangevuld met demografische en geografische (open) data.

Wat ga jij doen?

Je werkt in teamverband aan onze software gericht op datavisualisatie, -analyse en benchmarking in de vastgoedsector. Om waardevolle analyses en visualisaties op te leveren, combineer je jouw begrip van de klant en zijn of haar data, met je kennis en passie voor technologie. Je ontwerpt en realiseert slimme functionaliteit en datastromen in de SQL-Server back-end van onze producten en verwerkt deze naar de bijbehorende dashboards. Werken met data in SQL Server is een belangrijke component van je takenpakket, en dat verbreden we graag richting front-end (zoals Tableau Dashboards), of integratie met onze webapplicaties, Python en R functionaliteit. Daarbij kijken we uiteraard vooral naar jouw profiel en je interesses.

Je werkt samen met een diverse groep collega’s die gepassioneerd en breed geïnteresseerd zijn. In de uitvoering van je taken krijg je een grote mate van verantwoordelijkheid en zelfstandigheid en omdat we een platte organisatie zijn, krijg je direct antwoord op vragen en sta je er nooit alleen voor.

Wie zoeken wij?

  • Je bent een young professional met een relevante opleiding op HBO of WO-niveau (bijvoorbeeld informatica,  technische bedrijfskunde, … )
  • Je hebt affiniteit met BI & Database technologie, je bent analytisch, met oog voor detail en je denkt in oplossingen
  • Je beschouwt jezelf als een aanpakker en werkt graag klant- en resultaatgericht
  • Je voelt je als een vis in het water binnen een klein team, waarin jouw mening óók telt
  • Je hebt bij voorkeur werk- of stage-ervaring in een relevante functie. Ervaring in de vastgoedbranche is een pré, maar zeker geen must.

Wij bieden:

  • Een jonge en dynamische werkomgeving met voldoende afwisseling
  • ‘Me-time’, tijd voor experimentele projecten die je zelf kunt invullen met je eigen ideeën
  • De mogelijkheid tot flexibele werktijden binnen een 32-40 urige werkweek
  • Een steile leercurve, door onze begeleiding en een samen met jou afgestemd ontwikkelplan
  • Concurrerende arbeidsvoorwaarden

Ben je geïnteresseerd?

Wil je solliciteren, of heb je vragen over ons of de vacature? Neem dan contact op met Dennis Pekelder, op dennis@valuemetrics.nl of 06-30211434. Graag ontvangen we je CV en motivatie