Werkstudent BI Developer (Tableau)

Ben jij student Business Intelligence of Business Analytics, ben je een kei in data visualiseren en ben jij geïnteresseerd in de vastgoedwereld? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Wat ga jij doen? 

Als werkstudent BI Developer ligt je focus ligt op het verbeteren en ontwikkelen van onze Tableau dashboards. Deze dashboards vormen de front-end van de innovatieve producten in ons portfolio, gericht op datavisualisatie, -analyse en benchmarking in de vastgoedsector. Het productteam bestaat naast jou ook uit een ervaren BI engineer, SQL Developer, Web Developer en Business Analist. 

Onze dashboards bieden de gebruikers veel mogelijkheden hun vastgoed te analyseren, zodat ze snel kunnen overgaan tot actie. Daarbij maken we volop gebruik van de rijke features van Tableau zoals (quick) filters, spatial mapping, set analysis  en dashboard actions. Om waardevolle analyses en visualisaties op te leveren, combineer je jouw begrip van onze producten, met je kennis en passie voor Tableau.  

Je hebt gevoel voor UI/UX en neemt initiatief om de beschikbare features van Tableau nog beter in te zetten. Je zorgt voor optimale weergave van de data. 

Wie zoeken wij?

 • Je bent HBO/WO student met een link naar IT/Software ontwikkeling 
 • Je hebt aantoonbaar affiniteit met dashboarding en data tot leven brengen 
 • Je bent minimaal 12 uur per week beschikbaar, flexibel in te delen 
 • Je bent analytisch sterk en je denkt graag in oplossingen 
 • Ervaring met Tableau geeft je een streepje voor 
 • Je beschouwt jezelf als een aanpakker en werkt graag klant- en resultaatgericht 
 • Je voelt je als een vis in het water binnen een klein team, waarin jouw mening óók telt 

Wij bieden:

 • Een jonge en dynamische werkomgeving met voldoende afwisseling en begeleiding, Ttraining ‘on the job’ en persoonlijke begeleiding 
 • Ervaring opdoen met Tableau in een productieomgeving 
 • De mogelijkheid tot flexibele werktijden 
 • Een steile leercurve, door onze begeleiding en een samen met jou afgestemd ontwikkelplan 
 • Een thuiswerkplek die net zo goed is als de werkplek op kantoor 
 • Concurrerende arbeidsvoorwaarden 
 • De mogelijkheid om na je werkstudent periode verder door te groeien binnen onze organisatie 

Wie zijn wij?

ValueMetrics is een vooruitstrevende, jonge en enthousiaste organisatie die woningcorporaties begeleidt bij hun taak als rentmeesters van het sociale woningbezit in Nederland.  

We zijn intrinsiek gemotiveerd, productief en nemen verantwoordelijkheid. We werken met korte lijnen, houden van snel schakelen, ideeën najagen en hebben een resultaatgerichte ‘can-do’ mentaliteit. We werken vanuit onze kerncompetenties en met een duidelijke focus, maar hebben ook altijd kennis van één van de andere domeinen binnen het bedrijf. Zo stimuleren we onze persoonlijke groei en kunnen we intensief samenwerken. Die inzet combineren we met een ontspannen cultuur, waar motivatie, ideeën en resultaat meer gewaardeerd wordt dan aantal jaren ervaring, status of functietitel.  

Wat doen wij?

We helpen ruim 70 woningcorporaties en vastgoedbeleggers met het nemen van de beste vastgoedbeslissingen voor de toekomst. We onderbouwen onze advisering en begeleiding met data(-analyse) om op basis daarvan slimme, efficiënte en toekomstgerichte besluitvorming door corporaties te faciliteren. De diensten, producten en applicaties van ValueMetrics zijn primair gericht op ‘verbinding’, omdat wij geloven dat kennisuitwisseling en transparantie noodzakelijke aspecten zijn voor de corporatiesector. Wij ondersteunen corporaties met hun asset management en waarderingsvraagstukken. Dit doen wij door het ontwikkelen van software en benchmarks, door het organiseren van kennisuitwisseling platforms en door het geven van advies.  

Onze softwareproducten zijn beschikbaar via ons SaaS platform en bevatten de actuele data van meer dan één miljoen huurwoningen in Nederland, aangevuld met demografische en geografische (open) data. 

Ben je geïnteresseerd?

Wil je solliciteren, of heb je vragen over ons of de vacature? Neem dan contact op met Dennis Pekelder, op dennis@valuemetrics.nl of 06-30211434. Graag ontvangen we je CV en motivatie.

ACQUISITIE NAAR AANLEIDING VAN DEZE VACATURE WORDT NIET OP PRIJS GESTELD.