Business Analist

Ben jij een kei in het oplossen van complexe vraagstukken, communiceer je net zo makkelijk met klanten als met software developers, en werk je graag in een multi-disciplinair team? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wie zijn wij?

ValueMetrics is een vooruitstrevende, jonge en enthousiaste organisatie die woningcorporaties begeleidt bij hun taak als rentmeesters van het sociale woningbezit in Nederland. 

We zijn intrinsiek gemotiveerd, productief, en nemen verantwoordelijkheid. We werken met korte lijnen, houden van snel schakelen, ideeën najagen en hebben een resultaatgerichte ‘can-do’ mentaliteit. 

Ieder van ons werkt vanuit zijn of haar expertise met een duidelijke focus, maar heeft ook altijd kennis van één van de andere domeinen binnen het bedrijf. Zo stimuleren we onze persoonlijke groei en kunnen we intensief samenwerken. Die inzet combineren we met een ontspannen sfeer op kantoor waar we gezamenlijk lunchen, regelmatig een sociale activiteit organiseren, ieder jaar het teambuilding weekend combineren met een bezoek aan een Europese stad, en dagelijks de strijd aangaan op de pooltafel.  

Wat doen wij?

We helpen woningcorporaties met het nemen van de beste vastgoedbeslissingen voor de toekomst. We onderbouwen onze advisering en begeleiding met data(-analyse) om op basis daarvan slimme, efficiënte en toekomstgerichte besluitvorming door corporaties te faciliteren. 

De diensten, producten en applicaties van ValueMetrics zijn primair gericht op ‘verbinding’, omdat wij geloven dat kennisuitwisseling en transparantie noodzakelijke aspecten zijn voor de corporatiesector. 

Wij ondersteunen corporaties met hun asset management en waarderingsvraagstukken. Dit doen wij door het ontwikkelen van software en benchmarks, door het organiseren van kennisuitwisseling platforms en door het geven van advies. 

Wat ga jij doen?

Als business analist bepaal je mede de koers van onze producten en ben je primair verantwoordelijk voor het vertalen van de wensen van onze klanten naar duidelijke en gedetailleerde ontwerpen voor het development team, met als voertaal het Engels. 

Je bent het eerste aanspreekpunt voor de developers en zorgt ervoor dat zij precies weten wat gebouwd moet worden. Je bent sparringpartner voor de productmanagers en bespreekt met hen hoe de producten naar de toekomst toe verbeterd kunnen worden. En je bent de go-to-person voor de consultants met al hun vragen over het gebruik van de producten. Kortom, je bent binnen ValueMetrics de spin in het web als het gaat om onze producten. 

Je komt in een team met meerdere productmanagers en business analisten. Onder begeleiding van een ervaren collega zul je al snel zelfstandig je eerste user stories gaan maken, en zul je jezelf verder ontwikkelen als business analist. Je krijgt ruim de gelegenheid om kennis op te doen van de verschillende producten, zodat je aan afwisselende projecten kunt werken. 

Wat drijft jou?

 • Je houdt ervan om je ergens in vast te bijten, precies weten hoe het zit. Want je weet: the devil is in the details
 • Je loopt niet weg voor verantwoordelijkheden en neemt eigenaarschap over je werk. 
 • Je bent intrinsiek gemotiveerd om nieuwe dingen te leren. 
 • Samenwerken met je collega’s geeft je energie. We zijn een hecht team waar iedereen elkaar helpt. 

Wie zoeken wij?

 • Je hebt enkele jaren werkervaring in de IT als business analist of in een soortgelijke rol, en je wilt je graag verder ontwikkelen als business analist. 
 • Je bent analytisch sterk, kunt goed abstract denken, en bent in staat om complexe problemen op te splitsen in behapbare brokken. 
 • Je kunt op een heldere manier communiceren en documenteren, en stemt je manier van communiceren moeiteloos af op de doelgroep, van stakeholder tot developer. 
 • Je hebt affiniteit met softwareontwikkeling en een passie voor data. Je hebt ervaring met SQL. Ervaring met BI tooling zoals Tableau of Power BI is een pré.  
 • Je hebt een WO denkniveau en bij voorkeur een opleiding met een analytisch accent, zoals Computer Science, Wiskunde, Technische Bedrijfskunde of Econometrie.  
 • Spreken en schrijven in het Engels en Nederlands is geen probleem voor je. 
 • Je bent minimaal 32 uur per week beschikbaar. 

Wat bieden wij?:

 • Een jonge en dynamische werkomgeving met veel ruimte voor groei
 • Training ‘on the job’ en persoonlijke begeleiding afgestemd op jouw achtergrond en ervaring
 • De mogelijkheid tot flexibele werktijden
 • Een thuiswerkplek die net zo goed is als de werkplek op kantoor
 • Concurrerende arbeidsvoorwaarden

Ben je geïnteresseerd?

Wil je solliciteren, of heb je vragen over ons of de vacature? Neem dan contact op met Dennis Pekelder, op dennis@valuemetrics.nl of 06-30 21 14 34. Graag ontvangen we je CV en motivatie.

ACQUISITIE NAAR AANLEIDING VAN DEZE VACATURE WORDT NIET OP PRIJS GESTELD.