Als Data Analyst heb je een veelzijdige rol. Werken met data staat centraal, gecombineerd met jouw analytisch denkvermogen en passie voor technologie. Je werkt aan onze bestaande producten en ontwikkelt nieuwe ideeën. Afhankelijk van je interesse en vaardigheden is je functie een combinatie van de rollen:

Data Analist

Je werkt aan analyses die bijdragen aan het oplossen van  vraagstukken die belangrijk zijn voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan de waardebepaling of het rendement van vastgoed maar bijvoorbeeld ook hoe om te gaan met verduurzaming of huurbeleid.

Data Scientist

Je gebruikt de grote hoeveelheid beschikbare data om nieuwe inzichten te vinden. Ons platform bevat de actuele data van meer dan één miljoen huurwoningen in Nederland, aangevuld met demografische en geografische (open) data.

Productontwikkelaar

Je werkt in de SQL database aan queries en maakt dashboards in Tableau. Je verwerkt daarin de data en analyses tot inzichtelijke visualisaties waarmee onze klanten aan de slag willen.

Uitdagend? Klopt! Maar je staat er niet alleen voor! Je wordt onderdeel van een team van slimme en ondernemende professionals die energie krijgen van werken aan complexe producten, maar ook tijd nemen voor een lolletje of een goede discussie. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en je wordt begeleid door ervaren collega’s. Naast je dagelijkse werkzaamheden hebben we regelmatig een ‘Koffie&Ontwikkeling’ gesprek waarin jouw persoonlijke ontwikkeling centraal staat.

Over ValueMetrics

ValueMetrics is een jong en groeiend bedrijf. Vanuit ons kantoor in Amsterdam helpen we woningcorporaties en institutionele vastgoedbeleggers bij het beantwoorden van vastgoedvraagstukken door onze diepgaande kennis van de vastgoedmarkt te combineren met het toepassen van Analytics technologie. We gaan altijd voor een langetermijn klantrelatie en zijn er trots op dat veel klanten ons als trusted advisor zien.

Technologie? Zeker! We werken in de Cloud, met de best beschikbare database en visualisatie technologieën: SQL Server, Tableau, Node.js en Python vormen de kern, maar we staan open voor jouw ideeën. We zien veel toekomst in  open source (Python, R) en open data.

Wie zoeken wij?

Een HBO/WO (young) professional op zoek naar een fulltime functie op het snijvlak van functioneel en technisch. Een studie met een technische en/of financieel-economische component zoals Business Analytics, Technische Bedrijfskunde, Econometrie, (Bedrijfs-)Wiskunde, Computer Science of Finance. Het spreekt je aan om binnen een kleine organisatie te werken, waarin het resultaat van jouw inspanningen direct zichtbaar is. Ervaring met vastgoed is interessant, maar zeker niet noodzakelijk. Belangrijker vinden we affiniteit met technologie, nieuwsgierigheid, analytisch denkvermogen, zorgvuldigheid en denken in oplossingen.

Ben je geïnteresseerd? Solliciteer dan direct door je CV en motivatie op te sturen naar Dennis Pekelder (Product Architect), via dennis@valuemetrics.nl / 06-30211434. Neem ook gerust contact op voor meer informatie. We horen graag van je!