Data Engineer (SQL)

Zoek je een technische rol met veel ruimte voor jouw inbreng, ben je een kei met SQL database technologie en ben jij geïnteresseerd in de vastgoedwereld? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wie zijn wij?

ValueMetrics is een vooruitstrevende, jonge en enthousiaste organisatie die woningcorporaties begeleidt bij hun taak als rentmeesters van het sociale woningbezit in Nederland.

We zijn intrinsiek gemotiveerd, productief en nemen verantwoordelijkheid. We werken met korte lijnen, houden van snel schakelen, ideeën najagen en hebben een resultaatgerichte ‘can-do’ mentaliteit. We werken vanuit onze kerncompetenties en met een duidelijke focus, maar hebben ook altijd kennis van één van de andere domeinen binnen het bedrijf. Zo stimuleren we onze persoonlijke groei en kunnen we intensief samenwerken. Die inzet combineren we met een ontspannen cultuur, waar motivatie, ideeën en resultaat meer gewaardeerd wordt dan aantal jaren ervaring, status of functietitel.

Wat doen wij?

We helpen woningcorporaties met het nemen van de beste vastgoedbeslissingen voor de toekomst. We onderbouwen onze advisering en begeleiding met data(-analyse) om op basis daarvan slimme, efficiënte en toekomstgerichte besluitvorming door corporaties te faciliteren. De diensten, producten en applicaties van ValueMetrics zijn primair gericht op ‘verbinding’, omdat wij geloven dat kennisuitwisseling en transparantie noodzakelijke aspecten zijn voor de corporatiesector. Wij ondersteunen corporaties met hun asset management en waarderingsvraagstukken. Dit doen wij door het ontwikkelen van software en benchmarks, door het organiseren van kennisuitwisseling platforms en door het geven van advies.

Onze softwareproducten zijn beschikbaar via ons SaaS platformen bevatten de actuele data van meer dan één miljoen huurwoningen in Nederland, aangevuld met demografische en geografische (open) data.

Wat ga jij doen?

Als SQL Data Engineer ben je verantwoordelijk voor de kern  van onze producten. Die zijn sterk data gedreven dus maken wij de keuze om veel functionaliteit in het SQL Server platform te implementeren. Wij brengen de logica graag naar de data in plaats van andersom.

Typisch bespreek je samen met het development team (met daarin vaak ook een Web Developer en Tableau Developer) de gewenste functionaliteit met de Business Analist. Je doorgrondt de vraag en gebruikt jouw kennis van SQL Server om die te vertalen naar een werkende oplossing. Je modelleert de datastroom en implementeert de business logica in stored procedures, views en functies.

Je draagt zorg voor een uniform datamodel over de producten heen. Je schrijft gestructureerde SQL, met gevoel voor performance en herbruikbaarheid.

Naast SQL development als kerncompetentie wil je graag je profiel verbreden.  Denk bijvoorbeeld aan de Tableau Dashboards die gebaseerd worden op jouw datamodellen, aan platform architectuur, of aan het ontsluiten van externe bronnen/API’s met Python.

Wie zoeken wij?

 • Je bent een young professional met een relevante opleiding op HBO of WO-niveau (bijvoorbeeld informatica,  technische bedrijfskunde)
 • Je bent een kei in SQL, je bent analytisch, met oog voor detail en je denkt in oplossingen
 • Je beschouwt jezelf als een aanpakker en werkt graag klant- en resultaatgericht
 • Je voelt je als een vis in het water binnen een klein team, waarin jouw mening óók telt
 • Je hebt werkervaring in een relevante functie. Ervaring in de vastgoedbranche is een pré, maar zeker geen must.

Wij bieden:

 • Een jonge en dynamische werkomgeving met veel ruimte voor groei
 • Me-time, tijd voor experimentele projecten die je zelf kunt invullen met je eigen ideeën
 • De mogelijkheid tot flexibele werktijden binnen een 32-40 urige werkweek
 • Een steile leercurve, door onze begeleiding en een samen met jou afgestemd ontwikkelplan
 • Een thuiswerkplek die net zo goed is als de werkplek op kantoor
 • Concurrerende arbeidsvoorwaarden

Ben je geïnteresseerd?

Wil je solliciteren, of heb je vragen over ons of de vacature? Neem dan contact op met Dennis Pekelder, op dennis@valuemetrics.nl of 06-30211434. Graag ontvangen we je CV en motivatie

ACQUISITIE NAAR AANLEIDING VAN DEZE VACATURE WORDT NIET OP PRIJS GESTELD.