Strategisch Business Analist

Heb je affiniteit met data en technologie, loop je niet weg voor een breinbreker, en ben je geïnteresseerd in de vastgoedwereld?  Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wie zijn wij?

ValueMetrics is een vooruitstrevende, jonge en enthousiaste organisatie die woningcorporaties begeleidt bij hun taak als rentmeesters van het sociale woningbezit in Nederland.

We zijn intrinsiek gemotiveerd, productief en nemen verantwoordelijkheid. We werken met korte lijnen, houden van snel schakelen, ideeën najagen en hebben een resultaatgerichte ‘can-do’ mentaliteit. We werken vanuit onze kerncompetenties en met een duidelijke focus, maar hebben ook altijd kennis van één van de andere domeinen binnen het bedrijf. Zo stimuleren we onze persoonlijke groei en kunnen we intensief samenwerken. Die inzet combineren we met een ontspannen cultuur, waar motivatie, ideeën en resultaat meer gewaardeerd wordt dan aantal jaren ervaring, status of functietitel.

Wat doen wij?

We helpen woningcorporaties met het nemen van de beste vastgoedbeslissingen voor de toekomst. We onderbouwen onze advisering en begeleiding met data(-analyse) om op basis daarvan slimme, efficiënte en toekomstgerichte besluitvorming door corporaties te faciliteren. De diensten, producten en applicaties van ValueMetrics zijn primair gericht op ‘verbinding’, omdat wij geloven dat kennisuitwisseling en transparantie noodzakelijke aspecten zijn voor de corporatiesector. Wij ondersteunen corporaties met hun asset management en waarderingsvraagstukken. Dit doen wij door het ontwikkelen van software en benchmarks, door het organiseren van kennisuitwisseling platforms en door het geven van advies.

Wat ga jij doen?

Als strategisch business analist bepaal je de koers van onze producten en vertaal je de actuele en toekomstige behoeftes van onze klanten naar concrete data gedreven software applicaties. Je bijt je vast in de wereld van onze klanten, neemt zelf initiatief om behoeftes en kansen in kaart te brengen. Je zorgt ervoor dat onze producten toekomst bestendig zijn, één geheel vormen en aansluiten op onze productstrategie. Dit doe je door met klanten en collega’s te sparren, maar ook door vakpers en andere media bij te houden.

Je zet je analytische skills in om de functionaliteiten van een oplossing te schetsen. Wat moet deze applicatie kunnen om het probleem van de klant op te lossen? Daarbij leg je de link naar software development en sta je aan de basis van de feitelijke productontwikkeling. Jouw schetsen bespreek je met het development team, waarmee je bepaalt hoe oplossingen in te passen zijn in de software. Kortom, je bent vanaf het eerste idee tot aan de implementatie betrokken bij het product. Je bent niet alleen inhoudelijk betrokken, maar ook als aanvoerder van het productteam. Daarnaast zorg je ervoor dat de klanten op de hoogte worden gehouden van de voortgang door het organiseren van werkgroepen en trainingen.

Je krijgt ruim de gelegenheid om kennis op te doen van de verschillende tools en talen, zodat je aan afwisselende projecten kunt werken. In de uitvoering van je taken krijg je een flinke mate van verantwoordelijkheid en zelfstandigheid, waarbij je goed wordt begeleid door een ervaren collega.

Wie zoeken wij?

 • Je hebt een WO-opleiding en bent minimaal 32 uur per week beschikbaar
 • Je bent analytisch sterk, denkt graag in oplossingen en hebt affiniteit met softwareontwikkeling
 • Je schakelt tussen abstracties en concrete opgave
 • Je beschouwt jezelf als een aanpakker en werkt klant- en resultaatgericht
 • Je bent communicatief sterk en stemt je taal moeiteloos af op de doelgroep
 • Enkele jaren ervaring in een soortgelijke rol is een pré, maar ook een ambitieuze starter geven we de kans om in deze rol te groeien
 • Je voelt je als een vis in het water binnen een klein team, waarin jouw mening óók telt

Wij bieden:

 • Een jonge en dynamische werkomgeving met voldoende afwisseling en begeleiding
 • Training ‘on the job’ en persoonlijke begeleiding afgestemd op jouw achtergrond en ervaring
 • De mogelijkheid tot flexibele werktijden
 • Een thuiswerkplek die net zo goed is als de werkplek op kantoor
 • Concurrerende arbeidsvoorwaarden

Ben je geïnteresseerd?

Wil je solliciteren, of heb je vragen over ons of de vacature? Neem dan contact op met Dennis Pekelder, op dennis@valuemetrics.nl of 06-30211434. Graag ontvangen we je CV en motivatie.

ACQUISITIE NAAR AANLEIDING VAN DEZE VACATURE WORDT NIET OP PRIJS GESTELD.